Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
076 541 0045

Wortelkanaalbehandeling

Snel en effectief van uw kiespijn af met een wortelkanaalbehandeling van Tandarts Brandebeemd. Met een wortelkanaalbehandeling, ook wel endodontologie of zenuwbehandeling genoemd, verhelpen we ontstekingen in de tand- of kiesholte. Door deze ontsteking ervaart u pijn bij drinken of eten van warm en koud voedsel of het bijten en kauwen. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw verwijderd en opgevuld, zodat u snel verlost bent van de pijn.

Neem bij acute pijn direct telefonisch contact met ons op.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Snel naar

Wanneer is wortelkanaalbehandeling nodig?

Een tandontsteking kent een aantal stadia. De klachten die wijzen op een tandontsteking zijn eenvoudig te herkennen, omdat je de pijn van een tandontsteking vaak niet kunt negeren. De volgende symptomen herkent u als uw tandholte ontstoken is:

   • Pijn bij drinken of eten van koud en warm voedsel
   • Pijn in uw tanden bij kauwen of bijten
   • Pijn die doortrekt naar kaak, oor of slaapstreek

Het begin van een tandontsteking herkent u door aanhoudende pijn bij het eten of drinken van warm of koud voedsel. Daarnaast ontstaat pijn in uw tand of kies, waar u ’s avonds wakker van wordt. Het tandvlees is gevoelig en zwelt op. In een later stadium trekt de pijn door naar de kaak, oor of de slaapstreek.

Een wortelkanaalbehandeling in onze tandartspraktijk in Breda

Een wortelkanaalbehandeling kan eng doen voorkomen. De tandartsen van Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda zijn specialist in het behandelen van het wortelkanaal en zullen u tijdens het gehele behandelingsproces geruststellen. Wij nemen de aanhoudende pijn op een effectieve en pijnloze manier weg.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Wortelkanaalbehandeling in stappen

In een aantal gevallen zijn patiënten angstig voor een wortelkanaalbehandeling door verhalen van vroeger of slechte ervaringen van anderen. Gelukkig is een endodontologische behandeling niet meer zo pijnlijk als vroeger, omdat u altijd wordt verdoofd. Bekijk de verschillende stappen van een wortelkanaalbehandeling:

   1. Door een röntgenfoto achterhalen we waar de ontsteking zich bevindt.
   2. Daarna krijgt u een verdoving, zodat u niets van de behandeling voelt.
   3. Het wortelkanaal wordt blootgelegd door de tand aan de bovenkant open te maken.
   4. Met kleine vijltjes verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel uit de tand.
   5. De tandholte wordt gedesinfecteerd, zodat er geen ontstoken weefsel in de tand overblijft.
   6. De tand wordt opgevuld, afgewerkt en gepolijst.
   7. Indien uw tand of kies erg verzwakt is, wordt een kroon geplaatst in plaats van een reguliere vulling.

Pijn die u mogelijk na de behandeling voelt, is eenvoudig weg te nemen met paracetamol of ibuprofen. Na de behandeling kan het maximaal vijf tot zeven dagen duren voor de pijn helemaal is weggetrokken.

Prijzen van een wortelkanaalbehandeling

De kosten van een wortelkanaalbehandeling zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). De kosten voor een endodontologische behandeling zijn met name afhankelijk van het aantal kanalen die behandeld worden. De tandarts stelt samen met u een persoonlijke begroting op, zodat u van tevoren altijd op de hoogte bent van de kosten.

Consult en diagnose

Wortelkanaalbehandeling consult € 21,00
Uitgebreid wortelkanaalbehandeling consult € 38,68

Verdoving en narcosebehandeling

Oppervlakte verdoving € 7,18
Lichte narcose Kostprijs
Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving € 13,81

Behandeling

Wortelkanaalbehandeling per element met 1 kanaal € 99,46
Wortelkanaalbehandeling per element met 2 kanalen € 143,67
Wortelkanaalbehandeling per element met 3 kanalen € 187,87
Wortelkanaalbehandeling per element met 4 of meer kanalen € 232,08

*Bovenstaande tarieven zijn ter indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Openingstijden

Maandag:08.00 t/m 17.00 uur
Dinsdag:08.00 t/m 17.00 uur
Woensdag:08.00 t/m 17.00 uur
Donderdag:08.00 t/m 17.00 uur
Vrijdag:08.00 t/m 12.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Contact

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda
Tel: 076 - 541 0045

Recensies van patiënten

Ik was echt bang voor de tandarts en er moest heel wat aan mijn gebit gebeuren. Het is een goede tandarts die duidelijk uitleg geeft en die mijn angst grotendeels heeft weggenomen. Daarnaast heb ik helemaal niets gevoeld van de behandeling. - K. Heertstra uit Breda

Rustige tandarts die goed naar zijn patiënten luistert. Dit is de eerste tandarts(praktijk) waar ik terug naar toe durf! Ik ben geen held, maar alle afspraken zijn meerdere keren prima verlopen! Dus het volgende afspraakje staat geboekt. - Wilma van Straaten uit Breda

Ik had een spoedgeval en belde deze tandarts, omdat mijn eigen tandarts er op dat moment niet was. Ik kon direct op afspraak komen! Gelijk overgestapt en daar heb ik geen moment spijt van gehad. - H. Çelik uit Breda

Bekijk alle recensies op ZorgkaartNederland

Herbehandeling

In bijzondere gevallen is de ontsteking in of rond uw tand niet in zijn geheel genezen en ervaart u opnieuw klachten. In dat geval is een herbehandeling noodzakelijk. Tijdens deze nieuwe behandeling wordt het wortelkanaal opnieuw gereinigd en gevuld. Daarnaast maakt de endodontoloog tijdens de behandeling een röntgenfoto om het verloop van de behandeling te controleren.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u jonger dan 18 jaar bent, wordt een wortelbehandeling volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Als u ouder bent dan 18 jaar, dan wordt de wortelbehandeling niet vergoed door de basisverzekering. In veel gevallen wordt de endodontologische behandeling wel vergoed als u een aanvullende zorgverzekering hebt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding.

Afspraak maken voor een wortelkanaalbehandeling

Herkent u de symptomen van een wortelkanaalbehandeling en wilt u een afspraak maken? Neem contact op met onze specialisten via 076 541 0045 of vul onderstaand contactformulier in. We zijn gespecialiseerd in angstige patiënten en geven u graag meer informatie over de verdoving. Nieuwe patiënten vullen online eenvoudig ons inschrijfformulier in.

Naam*
Achternaam*
Telefoonnummer *
E-mailadres*
Ben je al patiënt bij ons?*
Bericht/Vraag*
 
 

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.