076 541 0045

Angst tandarts in Breda

Meer dan een derde van de Nederlanders is bang voor de tandarts. Tandartsangst is daardoor de meest voorkomende fobie in Nederland. Sommige mensen hebben door hun angst al langere tijd geen bezoek gebracht aan de tandarts. Voor deze mensen is een angsttandarts de uitkomst. De tandheelkundig specialisten van Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda hebben veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Wij helpen u graag bij het verminderen van uw angst voor de tandarts.

 • Wij nemen ruim de tijd voor u
 • Begripvolle angsttandarts
 • Behandelingen stap voor stap uitgelegd
 • Persoonlijk advies en tips

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

‘’Vriendelijke dames, goed ontvangen, goede behandelingen, goede praktijk dus een aanrader voor anderen die erg angstig zijn.’’

Ontspannen intakegesprek bij de angsttandarts

De eerste keer dat u in Breda bij de angsttandarts komt, maakt u kennis met onze specialisten en zorgen wij ervoor dat u zich bij ons op uw gemak voelt. We nemen in onze moderne praktijk ruim de tijd om u te voorzien van duidelijke informatie. We achterhalen waar uw angst vandaan komt en geven u de ruimte om uw grenzen aan te geven.

Tijdens het intakegesprek bekijken we de staat van uw gebit en bespreken we welke behandeling het beste bij u past. We stellen samen met u een persoonlijk behandelplan op. Omdat wij het belangrijk vinden dat u zich prettig voelt bij de gekozen behandeling, worden de mogelijkheden uitgebreid besproken.

Uw behandelaar

Tandarts Weber heeft veel ervaring met het behandelen van angstige patiënten. Door zijn rustige en ongedwongen aanpak weet hij uw angst te achterhalen. Samen met zijn betrokken preventie- en tandartsassistentes heeft hij al veel patiënten geholpen om hun angst voor de tandarts te verminderen.

‘’Ik ben echt bang voor de tandarts en heb dat uitgelegd bij het eerste bezoek. De heer Weber neemt de tijd voor je, legt alles goed uit en werkt heel rustig. Hij maakt een serieuze indruk. De praktijk ziet er heel modern uit. En de mondhygiëniste is een lieverd! Dankzij hen heb ik weer vertrouwen in een tandarts.’’

Tips bij angst voor de tandarts

In onze kliniek leggen wij de behandeling uit, daarnaast helpen onderstaande tips bij het verminderen van uw angst.

 • Erken uw angst: u hoeft uw tandartsangst niet weg te stoppen. Erover praten helpt juist.
 • Vertel de tandarts waar u bang voor bent: schrijf bijvoorbeeld een paar punten op waarover u wilt praten.
 • Neem iemand mee: een familielid of goede vriend geeft een vertrouwd gevoel tijdens de behandeling.
 • Probeer te ontspannen: rustig ademhalen en aan leuke dingen denken helpt hierbij.
 • Vraag om een verdoving: als u bang bent voor de behandeling, helpt een verdoving u te ontspannen.
 • Muziek luisteren: luister naar uw eigen muziek zodat u zich op uw gemak voelt.

Moderne en pijnloze behandelmethode

De werkwijze van tandarts Weber is gericht op het behandelen van het gebit en het verminderen van uw angst. Op die manier geniet u van een gezond gebit en gaat u in het vervolg ontspannen naar de tandarts.

Voordat de behandeling plaatsvindt, krijgt u een duidelijke uitleg over het verloop van de behandeling. We kiezen de aanpak die het beste bij u en uw situatie past.

Voorverdoven met spray

Wij maken gebruik van voorverdovende spray, zodat prikken minder tot niet voelbaar zijn.

Uw grenzen aangeven

Tijdens de behandeling geeft u door middel van een vooraf afgesproken signaal aan wanneer u een rustmoment nodig heeft. De angsttandarts houdt u nauwlettend in de gaten om dit signaal te herkennen.

Meer tijd voor de patiënt

Wij nemen meer tijd, leggen alles stap voor stap uit en we bieden een luisterend oor. Ook kunt u gewenste randzaken tijdens de behandeling doorgeven, zoals de hoogte van de stoel of de tv aan of uit. Wij vinden het belangrijk dat u gehoord wordt.

Wij kiezen bewust voor bovenstaande behandelmethoden, zodat we angstige patiënten leren omgaan met een bezoek aan de tandarts. We maken geen gebruik van lachgas of narcose, omdat dit de angst voor de tandarts niet wegneemt.

Verminder uw angst voor de tandarts

De angsttandarts van Tandartsenpraktijk Brandebeemd blijft ook na de behandeling betrokken bij uw situatie. Tandarts Weber bespreekt na de behandeling met u hoe u de behandeling heeft ervaren. Daarnaast kijkt hij hoe problemen met uw gebit in de toekomst voorkomen kunnen worden en hoe hij en zijn team uw angst voor de tandarts blijvend kunnen verminderen.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Hoe ontstaat tandartsangst?

Volgens Independer hebben zo’n 2 miljoen Nederlanders last van angst voor de tandarts. Hoewel de meesten van deze groep een bezoek aan de tandarts geen pretje vinden, gaan zij wel. Anderen hebben een (extreme) angst en gaan nooit naar de tandarts. Dit heeft nadelige gevolgen voor het gebit. De angsttandarts van Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda erkent uw angst en helpt u graag. Mogelijke oorzaken van angst voor de tandarts zijn:

 • Angst voor de boor of verdovingen
 • Ervaringen uit het verleden
 • Onzekerheid over de behandeling
 • Mogelijke pijnlijke behandelingen
 • Schaamte
 • Verhalen en ervaringen van anderen

‘’Ik was echt bang voor de tandarts en er moest heel wat aan mijn gebit gebeuren. Ik kan je vertellen dat dit een hele goede tandarts is. Ik heb werkelijk niks gevoeld van welke behandeling dan ook. Er zijn wat gaatjes gevuld en ik heb een wortelkanaal behandeling gehad. Ik belde en twee uur later werd ik geholpen. Ook de assistentes zijn heel aardig. Kortom klasse.’’

Onze sfeervolle praktijk in Breda

Bij Tandartspraktijk Brandebeemd werkt de angsttandarts op basis van vertrouwen en goede communicatie. Onze praktijk heeft een sfeervolle en huiselijke inrichting zodat u zich op uw gemak voelt. We hebben een ontspannen omgeving gecreëerd waar onze specialisten u van uw angst voor de tandarts afhelpen.

Maak een afspraak bij de angsttandarts Breda

De angsttandarts van Tandartspraktijk Brandebeemd zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt en herstelt eventuele gebitsschade. Benieuwd naar wat onze specialist voor u kan doen? Maak dan een afspraak voor een intake gesprek waarin we de oorzaak van uw angst achterhalen en een persoonlijk behandelplan voor u opstellen.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045