Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
076 541 0045

Invisalign onzichtbare beugel Breda

Met een onzichtbare beugel van Invisalign heeft u snel weer een prachtig recht gebit. De beugel is gemaakt van een dunne, transparante kunststof. Zo valt het niemand op dat u een beugel draagt. Aangezien u zelf ongeveer elke 2 weken een nieuwe aligner plaatst, is de druk op uw tanden vele malen minder dan bij een gewone beugel. Bij Tandartspraktijk Brandebeemd profiteert u van:

  • Specialisten met jarenlange ervaringop het gebied van beugels
  • Snel weer rechte tanden met een pijnloze en onzichtbare beugel
  • Patiënten beoordelen ons met een 9+

Benieuwd of een Invisalign beugel dé oplossing voor u is? Maak direct online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op. We staan u graag te woord.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

"Op mijn dertigste moest ik nog geloven aan een beugel. De onzichtbare beugel was voor mij de perfecte uitkomst! Mijn tanden zien er weer prachtig uit en dat zonder te hebben rondgelopen met een zichtbare blokjesbeugel."
Corrie van Dingen uit Breda

De voordelen van een Invisalign beugel

Ten opzichte van een traditionele slotjesbeugel, biedt de onzichtbare beugel van Invisalign een aantal grote voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:

Snel weer rechte tanden

Met een Invisalign beugel geniet u binnen de kortste keren weer van een recht gebit. Met behulp van een 3D-video laten we u vooraf aan de behandeling het verwachte resultaat zien.

Pijnloos

De orthodontist draait een slotjesbeugel iedere maand steeds iets strakker aan, wat veel druk en daardoor pijn met zich meebrengt. Een Invisalign beugel vervangt u zelf steeds om de 2 weken met een nieuw, iets corrigerender exemplaar. In vergelijking met een traditionele beugel ervaren patiënten een Invisalign beugel dan ook niet als pijnlijk.

Onzichtbaar

Met een onzichtbare beugel corrigeren we op een snelle wijze de stand van uw tanden zonder dat u maanden- of jarenlang hoeft rond te lopen met een zichtbare slotjesbeugel.

Comfortabel

U kunt de onzichtbare beugel zelf eenvoudig in- en uitdoen. Zo kunt u uw tanden goed poetsen, stokeren of rageren.

Geen hinder in uw dagelijks leven

Tijdens het dragen van de kunststofbitjes kunt u alles blijven doen. U hoeft uw eet- en drinkpatroon niet aan te passen, want u doet de beugel eenvoudig uit bij het eten. Ook is de kans op verwondingen tijdens sporten niet aan de orde.

Geen witte vlekken op uw tanden

Waar een slotjesbeugel regelmatig witte vlekken achterlaat op het glazuur, heeft u hier met een onzichtbare beugel geen last van.

Geen maandelijkse controles

Om het verloop van de behandeling te monitoren, komt u in de eerste fase elke maand naar onze praktijk en daarna eens in de 3 maanden. Wanneer we tevreden zijn over de voortgang kunnen we meer ruimte tussen de afspraken in plannen. In sommige gevallen moeten er aanpassingen worden aangebracht op de tanden of kiezen, zodat het bitje weer zijn werk kan doen. U krijg per afspraak een aantal bitjes mee voor de komende periode.

Wanneer is de Invisalign beugel geschikt?

Een onzichtbare beugel van Invisalign is een goede oplossing wanneer u last heeft van: scheefstand van de tanden, spleetjes tussen de boven- en/of ondertanden en tanden of kiezen die niet symmetrisch op elkaar staan.

Tijdens een intakegesprek beoordeelt de tandarts of een doorzichtige beugel uw klachten kan verhelpen en uw wensen kan vervullen.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Verloop van de behandeling

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek bekijkt de tandarts uw gebit. U krijgt een uitgebreide uitleg over de behandelmethode en er is alle ruimte om vragen te stellen. De tandarts maakt een begroting voor het maken van foto’s, de afdrukken en het behandelplan.

Afdruk maken

Om een behandelplan op maat op te kunnen stellen, maken we foto’s en een afdruk van uw tanden. 2 weken na het maken van de afdrukken en foto’s komt u terug naar onze praktijk om het behandelplan te bespreken. Ook maken we met behulp van een 3D-video inzichtelijk hoe we uw tanden met de beugel corrigeren naar een mooie rechte boog. Bent u tevreden met het opgestelde behandelplan? Dan sturen we u na de tweede intake een officiële begroting.

Tweede intake

Nadat u het kostenplaatje van ons per e-mail ontvangt, volgt een tweede intakegesprek. Bij akkoord starten we de behandeling en vragen we de Invisalign-bitjes voor u aan.

Plaatsen beugel

Vervolgens worden de bitjes op maat gemaakt. U komt, afhankelijk van de progressie, langs voor een controleafspraak.

Laatste controle

Wanneer u de laatste aligner gedragen heeft, komt u bij onze praktijk langs voor een eindcontrole. We plaatsen dan eventueel een nachtbeugel of spalk, zodat de tanden niet opnieuw scheef gaan staan.

"Mijn zoon is heel erg tevreden over de Invisalign beugel. Met een gewone beugel ervaarde hij vaak veel pijn. Dit is nu voorbij. En binnen korte tijd zijn de tanden van mijn zoon al zoveel rechter!"
Eva Kollen uit Breda

Kosten van een onzichtbare beugel

De kosten van een onzichtbare beugel zijn afhankelijk van de stand van uw tanden en het aantal benodigde tussenstappen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Tijdens een eerste afspraak bekijkt de tandarts de gebitsstatus, waarna hij foto’s van uw gebit maakt. Op basis van de 3D-video maakt hij een schatting over hoe lang u de beugel dient te dragen en stelt hij een kostenoverzicht op, die we voor uw gemak per e-mail versturen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Gaat u hiermee akkoord? Dan vragen we de bitjes aan bij Invisalign en starten we het traject.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, tenzij u jongen bent dan 18 jaar. Indien u een aanvullende verzekering heeft, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.

Veelgestelde vragen over een Invisalign beugel

In onze praktijk krijgen we vaak dezelfde vragen over onzichbare beugels. Hieronder beantwoorden we de meestgestelde vragen.

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel van Invisalign is gemaakt van dun transparant kunststof en zorgt ervoor dat uw tanden weer de juiste positie krijgen. Dankzij de transparantje bitjes zien de mensen om u heen niet dat u een beugel draagt en ervaart u geen pijn.

Is een Invisalign beugel echt onzichtbaar?

Wanneer u niet weet dat iemand een onzichtbare beugel draagt, valt een Invisalign beugel niet op. Als u van heel dichtbij naar het gebit kijkt, is er enkel een kunststof laagje zichtbaar. Vaak horen we van onze patiënten dan ook dat kennissen pas na enkele maanden ontdekken dat ze een beugel dragen.

Hoeveel uur per dag moet ik de onzichtbare beugel dragen?

We adviseren u om de Invisalign beugel elke dag minstens 22 uur te dragen. Om uw tanden goed te kunnen verzorgen, doet u de beugel tijdens het poetsen van uw tanden eenvoudig uit. Ook tijdens het eten mag u de beugel uitdoen.

Hoeveel controleafspraken zijn er nodig?

Het aantal keer dat u moet terugkomen voor een controle is afhankelijk van de behandeling. In de meeste gevallen  hoeft er niet veel gecorrigeerd te worden en dan hoeft u maar 2 of 3 keer langs te komen.

Is het dragen van een Invisalign beugel pijnlijk?

Een Invisalign beugel is veel minder gevoelig voor uw tanden dan een slotjesbeugel. Enkel de eerste dagen kan de beugel wat strak aanvoelen.

Kan ik met de beugel gewoon eten en drinken?

Bij het nuttigen van voedsel en warme dranken is het handig om de beugel uit te doen.

Hoe kan ik de beugel het beste schoonmaken?

In tegenstelling tot het poetsen van uw tanden, maakt u de Invisalign beugel schoon met een ouderwetse zeep. In tandpasta zit namelijk schuurmiddel, waardoor de bitjes sneller aanslag aantrekken.

Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een onzichtbare beugel van Invisalign in uw situatie? Neem telefonisch contact met ons op of maak direct online een afspraak met een van de specialisten. We helpen u graag.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045