Vandaag geopend van 08:00 - 12:00
Vandaag geopend van 08:00 - 12:00
076 541 0045

K-Line onzichtbare beugel

Met een onzichtbare beugel van K-Line geniet u binnen korte tijd weer van een prachtig recht gebit. De beugel is gemaakt van dun transparant kunststof. Zo valt het niemand op dat u een beugel draagt. Aangezien u zelf om de week een nieuw set hoesjes plaatst, is de druk vele malen minder dan bij een gewone beugel. Maak een afspraak en ervaar de pijnloze onzichtbare K-Line beugel. Bij Tandartspraktijk Brandebeemd profiteert u van:

  • Geen wachtlijst: direct een afspraak voor een onzichtbare beugel
  • Specialisten met jarenlange ervaring op het gebied van beugels
  • Snel weer rechte tanden met een pijnloze en onzichtbare beugel
  • Patiënten beoordelen ons met een 9+

Benieuwd of een K-Line beugel dé oplossing voor u is? Maak direct online een afspraak of neem telefonisch contact met ons op. We staan u graag te woord.

Bel: 06-39123301 Online afspraak maken

“Op mijn dertigste moest ik nog geloven aan een beugel. De onzichtbare beugel was voor mij de perfecte uitkomst! Mijn tanden zien er weer prachtig uit en dat zonder te hebben rondgelopen met een zichtbare blokjesbeugel.”
Corrie van Dingen uit Breda

De voordelen van een K-Line beugel

Ten opzichte van een traditionele slotjesbeugel biedt de onzichtbare beugel van K-Line een aantal grote voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje:

Snel weer rechte tanden

Met een K-Line beugel geniet u binnen korte tijd weer van een recht gebit. Met behulp van een 3D-video laten we u vooraf aan de behandeling het verwachte resultaat zien.

Pijnloos

Een slotjesbeugel draait de orthodontist iedere maand strak aan. Dit brengt veel druk en daardoor pijn met zich mee. Met een onzichtbare beugel plaatst u zelf iedere week een nieuw setje hoesjes. In vergelijking met een traditionele beugel ervaren patiënten een K-Line beugel dan ook niet als pijnlijk.

Onzichtbaar

Met een onzichtbare beugel corrigeren we op een snelle wijze de stand van uw tanden zonder dat u maanden- of jarenlang hoeft rond te lopen met een zichtbare slotjesbeugel.

Comfortabel

U kunt de onzichtbare beugel zelf eenvoudig in- en uitdoen. Zo kunt u uw tanden goed poetsen en stokeren of rageren.

Geen hinder in uw dagelijks leven

Tijdens het dragen van de kunststofbitjes kunt u alles blijven doen. U hoeft uw eet- en drinkpatroon niet aan te passen, u doet de beugel eenvoudig uit bij het eten. Ook is de kans op verwondingen tijdens sporten door het dragen van metaal niet aan de orde.

Geen witte vlekken op uw tanden

Waar een slotjesbeugel regelmatig witte vlekken achterlaat op het glazuur, heeft u hier met een onzichtbare beugel geen last van. Uiteraard worden op de tanden vullingen geplaatst om het bitje effectief te laten werken.

Geen maandelijkse controles

Om het verloop van de behandeling te monitoren, komt u om de 2 à 3 maanden bij ons langs voor een controleafspraak, mits alle vullingen goed op hun plek blijven. Een maandelijkse controle is in principe niet nodig, omdat u zelf thuis de bitjes verwisselt.

Wanneer is de beugel geschikt?

Een onzichtbare beugel van K-Line is een goede oplossing wanneer u last heeft van:

  • Een overbeet: uw boventanden komen over uw ondertanden heen.
  • Scheefstand van de tanden.
  • Spleetjes tussen de boven- en/of ondertanden.
  • Tanden of kiezen die niet symmetrisch op elkaar staan.

Tijdens een intakegesprek beoordeelt de tandarts of een doorzichtige beugel uw klachten kan verhelpen.

Bel: 06-39123301 Online afspraak maken

Verloop van de behandeling

Intakegesprek

Tijdens een intakegesprek bekijkt de tandarts uw gebit. U krijgt uitgebreide uitleg over de behandelmethode en er is alle ruimte om vragen te stellen. De tandarts maakt een begroting voor het maken van foto’s en afdrukken.

Afdruk maken

Om een behandelplan op maat op te kunnen stellen, maken we foto’s en een afdruk van uw tanden. Met behulp van een 3D-video maken we inzichtelijk hoe we uw scheve tanden met de beugel verplaatsen naar een mooie rechte boog.

Tweede intake

Nadat u het kostenplaatje van ons per e-mail ontvangt, volgt een tweede intakegesprek. Bij akkoord starten we de behandeling en vragen we de K-Line bitjes voor u aan.

Plaatsen beugel

Vervolgens worden de kunststofhoesjes op maat gemaakt. Deze plaatsen we met de correcties (vullingen) op de tanden en kiezen U komt om de 2 à 3 maanden langs voor een controleafspraak.

Laatste controle

Wanneer u het laatste setje gedragen heeft, komt u bij onze praktijk langs voor een eindcontrole.

“Mijn zoon is heel erg tevreden over de K-Line beugel. Met een gewone beugel ervaarde hij vaak veel pijn. Dit is nu voorbij. En binnen korte tijd zijn de tanden van mijn zoon al zoveel rechter!”
Eva Kollen uit Breda

Kosten van een onzichtbare beugel

De kosten van een onzichtbare beugel zijn afhankelijk van de stand van uw tanden en het aantal benodigde tussenstappen om tot een gewenst eindresultaat te komen. Tijdens een eerste afspraak bekijkt de tandarts de gebitsstatus, waarna hij foto’s van uw gebit maakt. Op basis van deze foto’s bepaalt de tandarts hoe lang het traject met de K-Line beugel gaat duren en stelt hij een kostenoverzicht op. Deze versturen we voor uw gemak per e-mail. Zo weet u precies wat u kunt verwachten. Gaat u hiermee akkoord, dan vragen we de bitjes aan bij K-Line en kan het traject beginnen.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Orthodontie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering heeft, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor uw polis of neem contact op met uw verzekeraar.

Veelgestelde vragen over een K-Line beugel

Wat is een onzichtbare beugel?

Een onzichtbare beugel van K-Line is gemaakt van dun transparant kunststof en zorgt ervoor dat uw tanden weer de juiste positie krijgen. Dankzij de transparantje bitjes zien de mensen om u heen niet dat u een beugel draagt en ervaart u geen pijn.

Is een K-Line beugel echt onzichtbaar?

Wanneer u niet weet dat iemand een beugel draagt, valt een K-Line beugel niet op. Als u van heel dichtbij naar het gebit kijkt, is er enkel een kunststof laagje zichtbaar. Vaak horen we van onze patiënten dan ook dat kennissen pas na enkele maanden ontdekken dat ze een beugel dragen.

Hoeveel uur per dag moet ik de onzichtbare beugel dragen?

We adviseren u om de K-Line beugel elke dag minstens 22 uur te dragen. Om uw tanden goed te kunnen verzorgen, doet u de beugel tijdens het poetsen van uw tanden eenvoudig uit.

Hoeveel controleafspraken zijn er nodig?

Het aantal keer dat u moet terugkomen voor een controle is afhankelijk van de behandeling. Indien er slechts enkele stappen nodig zijn, adviseren we gemiddeld 3 à 4 controleafspraken.

Is het dragen van een K-Line beugel pijnlijk?

Een K-Line beugel is veel minder gevoelig dan een slotjesbeugel. Enkel de eerste dagen kan de beugel wat strak aanvoelen.

Kan ik met de beugel gewoon eten en drinken?

U kunt met een onzichtbare beugel gewoon eten en drinken. Bij het nuttigen van warme dranken of warm voedsel moet u de beugel wel uitdoen. Wanneer u dranken met veel suikers heeft gedronken, adviseren we de beugel te reinigen.

Hoe kan ik de beugel het beste schoonmaken?

U maakt de K-Line beugel eenvoudig schoon met een tandenborstel en tandpasta.

Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een onzichtbare beugel in uw situatie? Neem telefonisch contact met ons op of maak direct online een afspraak met een van de specialisten. We helpen u graag.

Bel: 06-39123301 Online afspraak maken