076 541 0045

Gebitsreiniging

Gebitsreiniging Breda

Professionele gebitsreiniging voorkomt gaatjes en tandvleesontstekingen. Hoe vaak uw gebit professioneel gereinigd moet worden, wordt individueel bepaald. Ook als er nog geen sprake is van problemen aan tanden en tandvlees, is het uiteraard belangrijk om eventueel aanwezig tandsteen of aanslag regelmatig te laten verwijderen. Dit komt ook uw algemene gezondheid ten goede! Wanneer u langskomt bij Tandartspraktijk Brandebeemd profiteert u altijd van de volgende voordelen:

  • Deskundige tandartsen: persoonlijke aandacht en tips
  • Gespecialiseerd in angstige patiënten
  • Patiënten beoordelen ons met een 9+

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Gebitsreiniging in onze tandartspraktijk in Breda

Een gebitsreiniging vervangt natuurlijk niet de plaats van een goede mondhygiëne thuis: een goede gebitsverzorging is onontbeerlijk voor het behoud van uw gebit. Tandartspraktijk Brandebeemd geeft u daarom, na de behandeling, graag advies voor het correct poetsen van uw tanden. Om uw gebit zo goed mogelijk te kunnen controleren en advies op maat te geven, is het verstandig om twee keer per jaar een bezoek te brengen bij ons in Breda voor een periodieke controle.

Recensies van patiënten

“Ik ga graag naar de mondhygiënist bij Tandartspraktijk Brandebeemd. Ze geven duidelijk gebitsreinigingsadvies en hebben veel geduld tijdens de behandeling. Ik sta inmiddels al meerdere jaren ingeschreven bij de praktijk en ben altijd blij met het resultaat.” - Ina uit Breda

“Ik heb het personeel altijd als erg vakkundig ervaren. Ze leggen altijd duidelijk uit wat ze doen tijdens de behandeling en nemen de tijd voor me als het even niet gaat. Ze weten me altijd op mijn gemak te stellen en laten mijn lach weer stralen.” - Jochem uit Breda

“Vroeger heb ik een beugel gehad en daardoor heb ik altijd wat tandplak achter mijn spalkje. Ik weet eigenlijk altijd dat ik een gebitsreiniging moet ondergaan wanneer ik de praktijk binnenstap, maar ik ben nooit zenuwachtig door de deskundigheid van het personeel.” - Thom uit Breda

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Contactgegevens Tandartspraktijk Brandebeemd

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda
T: 076 541 0045
E: info@tandartspraktijkbrandebeemd.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 t/m 17.00 uur
Dinsdag:08.00 t/m 17.00 uur
Woensdag:08.00 t/m 17.00 uur
Donderdag:08.00 t/m 17.00 uur
Vrijdag:08.00 t/m 12.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Veelgestelde vragen over gebitsreiniging

We krijgen vaak dezelfde vragen over gebitsreiniging. Onderstaand hebben we de meest gestelde vragen voor u verzameld en beantwoord.

Wat is parodontitis?

Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. Hierdoor kunnen uw tanden los gaan staan of zelfs helemaal uitvallen. Het is dus verstandig om uw mondgezondheid goed op orde te houden en langs te gaan bij de tandarts voor een gebitsreiniging. Door deze behandeling en het op peil houden van uw mondgezondheid verdwijnt de ontsteking meestal vanzelf.

Hoe vaak moet ik mijn gebit laten reinigen?

Het is afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie hoe vaak u langs moet komen voor een gebitsreiniging. We raden aan om twee keer per jaar een gebitsreiniging te laten doen.

Is een gebitsreiniging pijnlijk?

In de meeste gevallen is een gebitsreiniging niet pijnlijk. Het hangt af van de conditie van het verdere gebit of het als gevoelig wordt ervaren of niet. Wanneer u de behandeling pijnlijk vindt, mag u dat tijdens de behandeling altijd aangeven. Dan stoppen we even of verdoven we met een spray of met normale verdoving.

Wat kost een gebitsreiniging?

Jaarlijks stelt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de tandartstarieven vast. Op de factuur vermelden we de behandeling met behandelcode T42, T43 en T44. Bekijk onze tarievenpagina voor het actuele kostenoverzicht.

Wordt een gebitsreiniging vergoed?

Voor kinderen tot 18 jaar wordt de behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen ouder dan 18 jaar kan een gebitsreiniging (deels) worden vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Vraag hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Heeft u vragen over gebitsreiniging?

Als u nog vragen heeft over de behandeling, kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar 076 541 0045 of door ons een bericht te sturen via het onderstaande contactformulier. We helpen u graag verder.

Naam*
Achternaam*
Telefoonnummer *
E-mailadres*
Ben je al patiënt bij ons?*
Bericht/Vraag*
 
 

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.