Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
076 541 0045

Kronen / Bruggen

Is er een tand of kies afgebroken of zijn uw tanden verkleurd? Uw gebit krijgt met een kroon of brug weer de uitstraling die u wenst. Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda is specialist in het aanbrengen van implantaten zoals kronen en bruggen. Wij gebruiken alleen hoogwaardige, duurzame materialen.

  • Patiënten beoordelen ons met een 9+
  • Een team van ervaren specialisten
  • Natuurlijke uitstraling van het gebit

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Wat is het verschil tussen een brug en een kroon?

Zowel een kroon als een brug kan ontbrekende tanden of kiezen vervangen. Een kroon is een kapje van porselein of metaal dat op de afgeslepen tand of kies wordt geplaatst. Een kroon kan zodoende ook geplaatst worden bij beschadigingen, na een wortelkanaal behandeling of bijvoorbeeld als een kies afgebroken is. Uw tandarts bevestigd de kroon vast, zodat deze net zo stevig voelt als de oorspronkelijke tand of kies. Een brug bestaat uit meerdere kronen, kan meerdere tanden of kiezen vervangen en ziet er hetzelfde uit, hoe lang de brug ook is.

Wanneer voert de tandarts deze behandeling uit?

Als uw tand of kies te zwak is voor een vulling, bijvoorbeeld door tandbederf, kan de tandarts ter vervanging een kroon plaatsen. Ook bij de vervorming, verkleuring, beschadiging, een breuk van een tand of kies of na een wortelkanaalbehandeling biedt een kroon uitkomst.

Een brug kan net als een kroon het uiterlijk van het gebit verbeteren. Daarnaast helpt een brug u bij het kauwen als er tanden of kiezen ontbreken. Een brug voorkomt scheefstand van andere tanden en kiezen door een open ruimte in het gebit op te vullen.

De behandeling met een kroon of brug

Voor het plaatsen van een kroon of brug zijn twee of drie afspraken bij uw tandarts nodig. Doorgaans zijn het twee afspraken bij kronen en een brug kunnen het drie afspraken zijn.

De behandeling bestaat uit de volgende stappen:

  1. U krijgt eerst een voorverdovings spray en daarna de verdoving. Vervolgens maakt de tandartsassistente de afdruk voor de tijdelijke kroon of brug, waarna de tandarts start met het beslijpen van de tand(en) of kies/kiezen zodat de kroon of brug erop past
  2. Na het omslijpen zal de tandarts met een afdruklepel een afdruk van het gebit maken. Wanneer u een enkele kroon nodig heeft, wordt een afdruk gemaakt met een halve lepel.
  3. Met een wasplaatje bekijkt de tandarts hoe de kaken op elkaar aansluiten. Dit is niet altijd van toepassing.
  4. De tandarts zoekt samen met u de kleur van de kroon of brug uit
  5. U krijgt een tijdelijke kroon of brug voor twee weken
  6. Bij de laatste afspraak plaatst uw tandarts de kroon of brug definitief vast, alleen bij goedkeuring van de patiënt. Wij vinden het belangrijk dat u het eens bent met de vorm en kleur.

Resultaat behandeling

Voor

Na

Prijzen van het plaatsen van een brug of kroon

De tandartstarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor het plaatsen van kronen of bruggen hangen samen met het aantal tanden of kiezen dat wordt vervangen. Uw tandarts en/of de assistentes stellen van tevoren een persoonlijke begroting voor u op.

Vergoedingen door zorgverzekering

De vergoeding voor het plaatsen van een kroon of brug varieert per zorgverzekering. In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar een deel van de behandeling als u een aanvullende tandartsverzekering heeft afgesloten. Bij elke begroting voegen wij een PIEN bestand toe. PIEN is een programma dat u inzage geeft in welke behandeling wel en welke niet wordt vergoed vanuit de verzekering.

Het onderhouden van kronen en bruggen

Een kroon of een brug is gemaakt van porselein, metaal, een combinatie van deze materialen of volledig keramisch. Keramische kronen en bruggen zijn een ideale uitkomst voor mensen die allergisch zijn voor metaal, ook hier houden wij rekening mee. Na de plaatsing is het belangrijk dat u de kroon of brug dagelijks schoonmaakt. Vooral de randen zijn gevoelig voor de ophoping van tandplak. Ons advies is dan ook uw gebit elke drie maanden tot  zes maanden te laten reinigen.

Het plaatsen van kronen en bruggen in onze tandartspraktijk in Breda

Een hoogwaardige kroon of brug laten plaatsen bij u in Breda? In onze tandartspraktijk in Breda hebben onze specialisten uitgebreide ervaring met het plaatsen van zowel kronen en bruggen. Wij verbeteren het uiterlijk van uw gebit en zorgen voor een stralende lach.

Openingstijden

Maandag:08.00 t/m 17.00 uur
Dinsdag:08.00 t/m 17.00 uur
Woensdag:08.00 t/m 17.00 uur
Donderdag:08.00 t/m 17.00 uur
Vrijdag:08.00 t/m 12.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Contact

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda
Tel: 076 - 541 0045

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor het plaatsen van een kroon of een brug of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 076 541 0045 of door ons een bericht te sturen via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Achternaam*
Telefoonnummer *
E-mailadres*
Ben je al patiënt bij ons?*
Bericht/Vraag*
 
 

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.