Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
076 541 0045

Spoed tandarts in Breda

Momenteel moet u ingeschreven staan bij onze praktijk voor een spoedbehandeling.

Spoedtandarts Breda is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar, zodat u direct terecht kunt voor spoedgevallen. Hieronder verstaan wij acute pijn, nabloedingen en ongevallen.

Spoedgeval binnen reguliere openingstijden

Let op: alleen als u tussen 08:00 en 09:00 uur belt kunnen we u in veel gevallen dezelfde dag nog behandelen.

Bel: 076 541 0045 Online afspraak maken

Spoedgeval op donderdag

Op donderdag kunnen ingeschreven patiënten tussen 15:00-17:00 uur bellen met ons mobiele telefoonnummer. Gelieve geen berichten te sturen.

Bel: 06-39123301 Online afspraak maken

Spoedgeval buiten reguliere openingstijden

Pijn aan uw gebit kan op ieder moment ontstaan, ook buiten de reguliere werktijden van onze tandartspraktijk. Buiten onze openingstijden kunt u contact opnemen met de dienst hebbende spoed tandarts in Breda. Deze is bereikbaar via 076 520 9070.

Bel: 076 520 9070 Online afspraak maken

Voordelen van een spoedtandarts:

 • 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar
 • U wordt direct geholpen bij spoedgevallen
 • Professionele en gecertificeerde tandartsen

Wanneer de spoedtandarts bellen?

De spoedtandarts is bedoeld voor hulpverlening bij noodgevallen die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten. Probeer de pijn in eerste instantie altijd te onderdrukken met een paracetamol. Heeft u hevige, kloppende pijn in combinatie met een zwelling? Neem dan een ibuprofen of naproxen in om de ontsteking te onderdrukken. Om ervoor te zorgen dat u uw klacht goed inschat, hebben wij een onderscheid gemaakt tussen spoedklachten en klachten die niet onder spoed vallen.

Spoedklachten

 • Hevige nabloedingen na een tandheelkundige ingreep
 • Een ongeval waarbij uw gebit is beschadigd
 • Ernstige kiespijn
 • Een kaakbreuk

Geen spoedklachten

 • Loszittende kronen of bruggen
 • Uitgevallen vullingen
 • Afgebroken tanden of kiezen
 • Matige pijnklachten

24/7 spoedtandarts: 076 520 9070

Hoe werkt de spoedtandarts?

De spoedtandarts is opgezet om patiënten bij spoedgevallen te kunnen helpen in het weekend, op feestdagen of gedurende de avond en nacht. U kunt in onze tandartspraktijk tussen 08:00 en 09:00 uur een afspraak maken voor dezelfde dag. Hiervoor kunt u bellen naar 076 541 0045. Buiten deze tijden kunt u terecht bij de dienstdoende spoedtandarts in Breda. Hij is bereikbaar via 076 520 9070.

Wat moet u doen tot de behandeling?

Het is belangrijk om – ondanks de hevige pijn – rustig te blijven. Adem rustig in via de neus en uit door de mond wanneer u onrustig wordt. Indien u merkt dat u licht in uw hoofd wordt, is het van groot belang om zo snel mogelijk te gaan zitten of liggen. Probeer in het geval van een bloeding de bloedstroom te stoppen door druk uit te oefenen met schone watjes of tissues.

Zorg er daarnaast voor dat u onderweg naar de spoedtandarts in Breda geen gevaar bent voor uzelf en uw medemens. Wij raden u aan om u – indien mogelijk – door iemand te laten brengen. In enkele gevallen heeft u ook na de behandeling ondersteuning nodig.

Moet ik een vaste patiënt zijn bij Tandartspraktijk Brandebeemd?

Momenteel moet u ingeschreven staan bij onze praktijk voor een spoedbehandeling.

Kosten spoedbehandeling

De kosten van een spoedbehandeling variëren per situatie. Bij een nabloeding na een tandheelkundige ingreep is bijvoorbeeld een andere behandeling nodig dan wanneer uw tanden of kiezen uit uw mond zijn geslagen of gevallen.

Vergoeding

Wanneer u verzekerd bent voor tandartsbehandelingen en patiënt bent bij Tandartspraktijk Brandebeemd wordt de kostennota rechtstreeks naar uw verzekering gestuurd. In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekering spoedgevallen op dezelfde manier als ‘normale’ tandartsbehandelingen.

24/7 spoedtandarts: 076 520 9070

Contact opnemen met spoedtandarts Breda

Wilt u direct een afspraak maken bij de spoedtandarts Weber in Breda? U kunt tussen 08:00 en 09:00 uur een afspraak maken voor dezelfde dag bij de spoedtandarts van Tandartspraktijk Brandebeemd. Wij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 076 541 0045 (op donderdagen 06 39 12 33 01). Buiten deze tijden kunt u terecht bij de dienstdoende spoedtandarts in Breda via 076 520 9070.

Routebeschrijving naar Tandartspraktijk Brandebeemd

Tandartspraktijk Brandebeemd is goed bereikbaar vanuit heel Breda. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto is de praktijk eenvoudig te bereiken.

Route met de auto vanaf station Breda Centraal

Vertrek in noordelijke richting op de Anna van Burenstraat naar de Stationslaan. Ga verder op de Stationslaan. Neem de Backer en Ruebweg naar de Hondsdonk in Breda Noord-West. Ga verder op de Hondsdonk. Rijd naar de Brandebeemd. De tandartspraktijk bevindt zich aan uw linkerhand.

Reistijd: 9 minuten

Route met de auto vanaf station Breda-Prinsenbeek

Vertrek in noordoostelijke richting op de Hoge Mosten naar de Elleboog. Sla rechtsaf naar de Elleboog. Volg een rijstrook naar keuze om schuin rechtsaf te slaan naar de Backer en Ruebweg. Volg de twee linkerrijstroken om linksaf te slaan naar de Emerparklaan. Sla linksaf naar de Hondsdonk en vervolg de weg naar de Brandebeemd. U vindt uw bestemming links.

Reistijd: 6 minuten

Route met het openbaar vervoer vanaf station Breda Centraal

Vanaf het treinstation Breda Centraal bent u met stadsbus 6 binnen 15 tot 20 minuten bij de praktijk.*

Reistijd: 15 tot 20 minuten

Route met het openbaar vervoer vanaf station Breda-Prinsenbeek

Vanaf station Breda-Prinsenbeek bent u met stadsbus 2 binnen 15 minuten bij de praktijk.*

Reistijd: 15 minuten

*Alle reistijden met het openbaar vervoer zijn inclusief wandeltijd.