076 541 0045

Tanden bleken

Wilt u een stralend witte glimlach? Bij Tandartspraktijk Brandebeemd kunt u op een veilige en effectieve manier uw tanden laten bleken. Neem contact met ons op voor verdere informatie en om een afspraak in te plannen.

  • Voor een stralend wit gebit
  • Tanden bleken met een betrouwbare en veilige methode
  • Patiënten beoordelen ons met een 9+

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Consult

Voorafgaand aan de behandeling neemt uw tandarts uw wensen met u door en analyseert hij de oorzaak van de verkleuring. Vaak zijn de hoektanden iets meer verkleurd dan de snijtanden. De tandarts geeft u van tevoren een indicatie van het effect van een bleekbehandeling.

Verkleuringen

Uw tanden en kiezen verkleuren naarmate u ouder wordt. Diverse dranken en voedingsmiddelen hebben invloed op de kleur van uw tanden. Daarnaast kunnen beschadigingen en de ophoping van tandplak voor verkleuring zorgen. Wij helpen u om uw stralende gebit terug te krijgen.

Uitwendig tanden bleken

Met een bleekbehandeling streven we ernaar  uw tanden meerdere tinten witter maken. Bij de eerste behandeling worden er afdrukken genomen van uw tanden en kiezen, de afdrukken gaan naar de tandtechnieker, deze vervaardigt een bleeklepel voor u. Op uw tweede afspraak krijgt u informatie van ons over de methode, u krijgt de lepel en het bleekmateriaal mee naar huis. Iedere nacht draagt u deze lepel en na een aantal  dagen komt u bij ons retour om het resultaat te bekijken. Wanneer het beoogde resultaat nog niet helemaal bereikt is, kan er besloten worden het dragen van de bleeklepel met een aantal dagen te verlengen. Bij de laatste afspraak krijgt u van ons een fluorbehandeling voor extra bescherming van het gebit. Het bleken van tanden is geheel pijnloos.

Inwendig tanden bleken

Na een wortelkanaalbehandeling of een ongeval kan het voorkomen dat er één tand verkleurt. In dit geval is het mogelijk om het gebit van binnenuit te behandelen. De tandarts maakt de verkleurde tand open en vult deze met bleekmiddel. Na enkele dagen neemt de verkleuring van de tand af.  De behandeling kan een aantal keren herhaald worden. Wanneer dit niet het gewenste resultaat  geeft zal de tandarts met u kijken naar eventueel andere mogelijkheden.

Het resultaat van tanden bleken

Het resultaat is afhankelijk van de mate van verkleuring van uw tanden. Tanden bleken is niet schadelijk en kan desgewenst herhaald worden.  Wel kunnen de tanden wat gevoeliger worden door het bleken.

Voor een optimaal resultaat adviseren we tijdens het bleektraject  niet te roken en dient u koffie, thee, cola en rode wijn te vermijden.

Bleken bij bruggen of kronen

De specialist controleert uw gebit voorafgaand aan de behandeling op de aanwezigheid van bruggen, kronen en vullingen. Deze verkleuren bij het bleken van uw tanden niet mee, waardoor een bleekbehandeling alleen niet altijd voldoende  is. Tandarts Weber geeft u een persoonlijk advies over welke behandeling tot het beste resultaat leidt.

Verkleuring voorkomen

Om na de behandeling nieuwe verkleuring van uw tanden te voorkomen, is het raadzaam om de consumptie van koffie, thee en rode wijn te beperken. Ook roken kan het vergelen van tanden versnellen. Daarnaast adviseren we tweemaal daags uw tanden te poetsen om de ophoping van tandplak tegen te gaan.

Tarieven

De tarieven voor tandheelkundige zorg worden elk jaar vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Voor het bleken van tanden gelden de volgende tarieven:

Inwendig bleken, eerste zitting € 44,21 
Inwendig bleken, elke volgende zitting € 16,58 
Uitwendig bleken per kaak € 69,03
NZa tandheelkundige zorg tarieven 2018

Vergoeding

Het bleken van tanden is een cosmetische behandeling. De meeste zorgverzekeraars vergoeden een bleekbehandeling niet. Raadpleeg de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Tanden bleken bij onze tandartspraktijk in Breda

Naast het verbeteren van de algehele gebitsgezondheid, zijn we bij Tandartspraktijk Brandebeemd in Breda ook gespecialiseerd in het bleken van tanden.
In onze kliniek hebben we alles voor handen om uw gebit extra te doen stralen.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Openingstijden

Maandag:08.00 t/m 17.00 uur
Dinsdag:08.00 t/m 17.00 uur
Woensdag:08.00 t/m 17.00 uur
Donderdag:08.00 t/m 17.00 uur
Vrijdag:08.00 t/m 12.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Contact

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda
Tel: 076 - 541 0045

Contact

Wilt u een afspraak maken voor het bleken van uw tanden? Neem contact met ons op via het onderstaande contactformulier of via het telefoonnummer 076 541 0045.

Naam*
Achternaam*
Telefoonnummer *
E-mailadres*
Ben je al patiënt bij ons?*
Bericht/Vraag*
 
 

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.