076 541 0045

Periodieke controle

Tijdens de halfjaarlijkse periodieke controle controleert de tandarts uw gebit. Op deze manier wordt de kans op tandproblemen kleiner, waardoor u uw stralende lach behoudt. Bent u nog geen patiënt bij Tandartspraktijk Brandebeemd? Schrijf u dan eerst in voordat u een afspraak maakt.

  • Binnen twee werkdagen een afspraak
  • Patiënten beoordelen ons met een 9+
  • Gespecialiseerd in angstige patiënten
  • Persoonlijke aandacht en tips

Ontmoet ons team

Ons team met tandheelkundige specialisten streeft ernaar om uw gebit gezond en mooi te houden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan persoonlijke aandacht en deskundigheid. Ons team staat voor u klaar om u te helpen.

Maak kennis met ons team

Tandartspraktijk Brandebeemd
Brandebeemd 29
4824 NT Breda

T: 076 541 0045
E: info@tandartspraktijkbrandebeemd.nl

Maak uw afspraak online

"Tandarts Weber neemt rustig de tijd om het gebit te controleren. Eventuele behandelingen en extra kosten worden van tevoren eerst besproken. Je krijgt vooraf ook een kostenoverzicht per post of mail. De medewerkers zijn zeer vriendelijk en er hangt een fijne sfeer in de praktijk." - Evelien Meijer uit Breda

Hoe gaat een periodieke controle in zijn werk?

Om tandheelkundige problemen te voorkomen, is een goede mondhygiëne- en verzorging van groot belang. Tijdens de periodieke controles controleren en beoordelen wij daarom niet alleen de mondgezondheid, maar ook de staat van het onderhoud. Na de check door de tandarts reinigt de mondhygiënist of preventieassistente het gebit grondig. Hierbij worden tandplak of tandsteen verwijderd en eventuele groeven geseald. De gezondheid van het tandvlees wordt gecontroleerd, waarna u ook eventuele instructies krijgt voor het optimaal gezond houden van uw mond. Om u een duidelijk beeld te geven van de periodieke controle leggen wij de behandeling stap voor stap uit.

Stap 1: controle door tandarts Weber

De tandarts onderzoekt uw gebit en de status van het tandvlees. Hij controleert het gebit op eventuele gaatjes of ontstekingen die behandeld moeten worden om gebitsproblemen in een later stadium te voorkomen. Wanneer de tandarts een tandprobleem zoals een gaatje constateert, plannen we aan het einde van de behandeling een vervolgafspraak voor vullen van het gaatje en/of voor eventuele andere behandelingen.

Stap 2: het reinigen van het gebit

Om problemen aan uw gebit te voorkomen, reinigt de mondhygiënist of preventieassistente uw tanden en kiezen grondig. Tandplak, tandsteen en aanslag verwijderen we, waarna we de tanden en kiezen polijsten. Ook wanneer u last heeft van gevoelige tanden, een slechte adem of andere mondproblemen (zoals parodontitis of gingivitis) kunt u bij ons terecht. Eventuele vragen beantwoorden wij ook graag voor u.

Stap 3: advies over uw dagelijkse mondhygiëne

Na een grondige gebitsreiniging ontvangt u advies over uw dagelijkse mondhygiëne om mondproblemen te voorkomen. De preventieassistente geeft u tips over een goede mondhygiëne en legt uit waardoor gaatjes en tandvleesaandoeningen ontstaan.

Stap 4: afspraak voor een eventuele vervolgbehandeling

Wanneer de tandarts tijdens de check een tandheelkundig probleem tegenkomt, plannen we een vervolgbehandeling in. Tegenwoordig hebben we ook een extra tandarts in dienst die onder andere kan implanteren en moeilijke verstandskiezen kan verwijderen. Hierdoor kunnen wij u op dit moment bijna alle mogelijke tandheelkundige zorg leveren.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Kosten periodieke controle

De tarieven van een periodieke controle worden bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Onderstaand vindt u een overzicht van de kosten voor een periodieke controle.

Diagnostisch onderzoek
Periodieke controle € 21,00
Probleemgericht consult € 21,00
Foto’s maken
Kleine röntgenfoto € 15,47
Kaakoverzichtsfoto € 66,31
Preventieve mondzorg
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten € 12,39
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 min € 12,39
Gebitsreiniging, per 5 min € 12,39
Fluoridebehandeling, methode I € 27,63
Fluoridebehandeling, methode Il € 22,10

Vergoeding door de zorgverzekering

Tot uw 18e levensjaar valt de periodieke controle binnen de basisverzekering. Wanneer u achttien jaar of ouder bent, is het per zorgverzekering verschillend of de halfjaarlijkse check wordt vergoed. Vraag van tevoren bij uw zorgverzekering na of uw periodieke controle wordt vergoed om verrassingen te voorkomen.

Veelgestelde vragen periodieke controle

Hoe vaak moet ik langskomen voor een periodieke controle?

Wij raden aan om ieder halfjaar een periodieke controle uit te laten voeren de tandarts. Op deze manier kan er direct ingespeeld worden op eventuele tandproblemen. Wanneer u bent verzekerd voor tandheelkundige behandelingen dient u minimaal één keer per jaar een periodieke controle uit te laten voeren.

Hoelang duurt de behandeling?

Een controleafspraak duurt ongeveer twintig minuten. Gedurende de behandeling controleert de tandarts uw gebit. De mondhygiëniste of preventieassistente reinigt en polijst uw tanden en kiezen.

Moet ik voorafgaand aan de halfjaarlijkse check nog iets doen?

Wanneer u bij ons komt voor een periodieke controle is het belangrijk dat u uw gebit van tevoren reinigt. Hierbij kunt u denken aan het poetsen en flossen van uw tanden. Op deze manier kunnen wij uw gebit beter onderzoeken.

Wordt de periodieke controle vergoed door mijn zorgverzekering?

De basisverzekering vergoedt de periodieke controle tot uw 18e levensjaar. Wanneer u 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar of de periodieke controle vergoed wordt. Neem contact op met uw verzekering om te controleren of uw bezoek aan de tandarts wordt vergoed.

Maak een afspraak voor een periodieke controle

Wilt u meer informatie over een periodieke controle of wilt u direct een afspraak maken? Bel 076 541 0045 of stuur een vrijblijvende e-mail naar info@tandartspraktijkbrandebeemd.nl. Nieuwe patiënten kunnen zich eenvoudig online inschrijven. Onze tandartspraktijk in Breda is op de volgende tijdstippen geopend:

Maandag:08:00 - 17:00 uur
Dinsdag:08:00 - 17:00 uur
Woensdag:08:00 - 17:00 uur
Donderdag:08:00 - 17:00 uur
Vrijdag:08:00 - 12.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten