Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
Vandaag geopend van 08:00 - 17:00
076 541 0045

Implantaten

Een implantaat is een titanium kunstwortel die uitkomst biedt wanneer u tanden en/of kiezen mist. Op het implantaat kan een kroon, brug of klikgebit geplaatst worden ter vervanging van uw missende tand of kies. Op deze manier krijgt u met behulp van een implantaat uw stralende glimlach terug en kunt u weer goed kauwen.

  • Geen wachtlijst: u kunt direct bij ons terecht voor een implantaat
  • Patiënten beoordelen ons met een 9,2
  • Bij goede verzorging gaat een implantaat tientallen jaren mee
  • implantoloog met jarenlange ervaring op het gebied van implantologie

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een titanium kunstwortel die dient als permanente vervanging voor een tandwortel. Het implantaat dient als stevig fundament voor een kroon, brugklikgebit, All-On-6 of All-On-4.

Wanneer is een implantaat een geschikte oplossing?

Een implantaat biedt uitkomst wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist.

Een implantaat is een geschikte oplossing wanneer:

  • U één tand of kies wilt vervangen door middel van een kroon
  • U meerdere tanden of kiezen wilt laten vervangen door een vastzittende brug
  • U het hele kunstgebit wilt laten vervangen door een volledige brug of klikgebit

Is het altijd mogelijk om implantaten te plaatsen?

Om in aanmerking te komen voor een implantaat moeten het kaakbot en het tandvlees gezond zijn. Een eventueel tekort aan kaakbot hoeft geen belemmering te zijn.

Recensies van patiënten

De implantoloog heeft mij uitgebreid geadviseerd over de verschillende soorten kronen en heeft rustig de voor- en nadelen van een keramische en porseleinen kroon uitgelegd. Ik ben inmiddels al een jaar lang erg blij met het resultaat. - Edith uit Breda

Ik had een groot gapend gat in mijn mond, maar durfde hier niets aan te laten doen omdat ik ontzettend ben bang voor de tandarts. De implantoloog wist mij op mijn gemak te stellen door alles rustig stap voor stap uit te leggen. Aanrader! - Meneer Jansen uit Breda

Ik ben al ruim 5 jaar lang klant bij Tandartspraktijk Brandebeemd en heb nog geen enkele klacht gehad. Het personeel is erg vakkundig en vriendelijk en leggen precies uit wat zij gaan doen gedurende de behandeling. - G. Wielsma uit Breda

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Hoe wordt een implantaat geplaatst?

Uit ervaring weten wij dat patiënten het prettig vinden om van tevoren te weten hoe een behandeling in zijn werk gaat. Wij leggen daarom stap voor stap uit hoe een implantaat wordt geplaatst.

Heeft u vragen over een bepaald onderdeel van de behandeling of wilt u extra informatie over implantaten? Neem contact op met onze tandartspraktijk. Wij staan u graag te woord.

Stap 1: consultgesprek

Tijdens het consultgesprek wordt er een overzichtsfoto van uw gebit gemaakt. Op deze foto zijn de onder- en bovenkaak zichtbaar, waardoor de implantoloog kan controleren of er voldoende kaakbot aanwezig is om een implantaat te plaatsen. Daarnaast wordt de ligging van de wortels van de tanden en kiezen gecontroleerd. Eventueel geconstateerde problemen worden besproken, waarna de implantoloog een behandelplan op maat en een kostenindicatie opstelt.

Stap 2: het plaatsen van de implantaten

Om ervoor te zorgen dat u zo min mogelijk van de behandeling voelt, wordt u plaatselijk verdoofd. Zodra de verdoving is ingewerkt, maakt de implantoloog een klein sneetje in het tandvlees zodat er een klein gaatje in het kaakbot geboord kan worden. Vervolgens wordt de kunstwortel geplaatst in het kaakbot, waarna het tandvlees zorgvuldig wordt gehecht met hechtingen. Let op: u mag twee tot drie dagen na de ingreep geen zware inspanningen uitvoeren. Hierbij kunt u denken aan sporten en het tillen van zware dingen.

Stap 3: herstelperiode

Voordat de definitieve kroon, brug of het klikgebit op het implantaat geplaatst kan worden, moet de kunstwortel vastgroeien in het kaakbot. Deze herstelperiode duurt ongeveer zes tot twaalf weken, afhankelijk van de locatie van het implantaat: de boven- of onderkaak.

Stap 4: nazorg

Ondanks het feit dat u geen gaatjes kunt krijgen in uw kroon, brug of klikgebit, is het belangrijk om uw prothese goed te verzorgen. Een goede mondhygiëne zorgt er namelijk voor dat uw kroon, brug of klikgebit langer meegaat. Daarnaast voorkomt u op deze manier gingivitis en parodontitis.

Afspraak maken Bel: 076 541 0045

Worden implantaten vergoed door de zorgverzekeraar?

Implantaten worden enkel vergoed door de zorgverzekeraar wanneer u in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkundige zorg. U kunt hiervoor in aanmerking komen wanneer u bijvoorbeeld last heeft van een ernstige ontwikkelingsstoornis of afwijkingen aan uw gebit. Informeer bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw implantologie behandeling.

Een implantaat laten plaatsen in onze tandartspraktijk in Breda

In onze tandartspraktijk in Breda staan onze specialisten voor u klaar om u te helpen bij uw implantologie behandeling. Wilt u meer informatie over de behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met onze specialisten door te bellen naar 076 541 0045 of vul onderstaand contactformulier in. Wij zijn gespecialiseerd in angstige patiënten en nemen dan ook uitgebreid de tijd voor u zodat wij al uw vragen kunnen beantwoorden.

Naam*
Achternaam*
Telefoonnummer *
E-mailadres*
Ben je al patiënt bij ons?*
Bericht/Vraag*
 
 

 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.