076 541 0045

Wortelkanaalbehandeling

Snel en effectief van uw kiespijn af met een wortelkanaalbehandeling van Tandarts Brandebeemd. Met een wortelkanaalbehandeling, ook wel endodontologie of zenuwbehandeling genoemd, verhelpen we ontstekingen in de tand- of kiesholte. Door deze ontsteking ervaart u pijn bij drinken of eten van warm en koud voedsel of het bijten en kauwen. Bij een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw verwijderd en opgevuld, zodat u snel verlost bent van de pijn.

Bel bij acute pijn onze spoedservice via 076 541 0045.


Snel naar

 • Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?
 • De behandeling stapsgewijs uitgelegd
 • Prijzen
 • Patiëntervaringen
 • Herbehandeling
 • Vergoeding
 • Afspraak maken
 •  

  Wanneer is wortelkanaalbehandeling nodig?

  Een tandontsteking kent een aantal stadia. De klachten die wijzen op een tandontsteking zijn eenvoudig te herkennen, omdat je de pijn van een tandontsteking vaak niet kunt negeren. De volgende symptomen herkent u als uw tandholte ontstoken is:

  • Pijn bij drinken of eten van koud en warm voedsel
  • Pijn in uw tanden bij kauwen of bijten
  • Pijn die doortrekt naar kaak, oor of slaapstreek

  Het begin van een tandontsteking herkent u door aanhoudende pijn bij het eten of drinken van warm of koud voedsel. Daarnaast ontstaat pijn in uw tand of kies, waar u ’s avonds wakker van wordt. Het tandvlees is gevoelig en zwelt op. In een later stadium trekt de pijn door naar de kaak, oor of de slaapstreek.

  Afspraak maken Bel: 076 541 0045

   

  Wortelkanaalbehandeling in stappen

  In een aantal gevallen zijn patiënten angstig voor een wortelkanaalbehandeling door verhalen van vroeger of slechte ervaringen van anderen. Gelukkig is een endodontologische behandeling niet meer zo pijnlijk als vroeger, omdat u altijd wordt verdoofd. Bekijk de verschillende stappen van een wortelkanaalbehandeling:

  1. Door een röntgenfoto achterhalen we waar de ontsteking zich bevindt.
  2. Daarna krijgt u een verdoving, zodat u niets van de behandeling voelt.
  3. Het wortelkanaal wordt blootgelegd door de tand aan de bovenkant open te maken.
  4. Met kleine vijltjes verwijdert de tandarts het ontstoken weefsel uit de tand.
  5. De tandholte wordt gedesinfecteerd, zodat er geen ontstoken weefsel in de tand overblijft.
  6. De tand wordt opgevuld, afgewerkt en gepolijst.
  7. Indien uw tand of kies erg verzwakt is, wordt een kroon geplaatst in plaats van een reguliere vulling.

  Pijn die u mogelijk na de behandeling voelt, is eenvoudig weg te nemen met paracetamol of ibuprofen. Na de behandeling kan het maximaal vijf tot zeven dagen duren voor de pijn helemaal is weggetrokken.

  “Tandarts R. P. Weber is ervaren op het gebied van wortelkanaalbehandelingen en zorgt ervoor dat u zich op uw gemak voelt.”

   

  Prijzen van een wortelkanaalbehandeling

  De kosten van een wortelkanaalbehandeling zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA). De kosten voor een endodontologische behandeling zijn met name afhankelijk van het aantal kanalen die behandeld worden. De tandarts stelt samen met u een persoonlijke begroting op, zodat u van tevoren altijd op de hoogte bent van de kosten.

  Consult en diagnose

  Wortelkanaalbehandeling consult € 20,08
  Uitgebreid wortelkanaalbehandeling consult € 36,99

  Verdoving en narcosebehandeling

  Oppervlakte verdoving € 6,87
  Lichte narcose Kostprijs
  Geleidings-, infiltratie- en/of intraligamentaire verdoving € 13,21

  Behandeling

  Wortelkanaalbehandeling per element met 1 kanaal € 95,13
  Wortelkanaalbehandeling per element met 2 kanalen € 137,41
  Wortelkanaalbehandeling per element met 3 kanalen € 179,69
  Wortelkanaalbehandeling per element met 4 of meer kanalen € 221,97

  *Bovenstaande tarieven zijn ter indicatie, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

  Afspraak maken Bel: 076 541 0045

  Openingstijden

  Maandag:08.00 t/m 17.00 uur
  Dinsdag:08.00 t/m 17.00 uur
  Woensdag:08.00 t/m 17.00 uur
  Donderdag:08.00 t/m 17.00 uur
  Vrijdag:08.00 t/m 12.00 uur
  Zaterdag:Gesloten
  Zondag:Gesloten

  Contact

  Tandartspraktijk Brandebeemd
  Brandebeemd 29
  4824 NT Breda
  Tel: 076 - 541 0045

   

  Recensies van patiënten

  Ik was echt bang voor de tandarts en er moest heel wat aan mijn gebit gebeuren. Het is een goede tandarts die duidelijk uitleg geeft en die mijn angst grotendeels heeft weggenomen. Daarnaast heb ik helemaal niets gevoeld van de behandeling. - K. Heertstra uit Breda

  Rustige tandarts die goed naar zijn patiënten luistert. Dit is de eerste tandarts(praktijk) waar ik terug naar toe durf! Ik ben geen held, maar alle afspraken zijn meerdere keren prima verlopen! Dus het volgende afspraakje staat geboekt. - Wilma van Straaten uit Breda

  Ik had een spoedgeval en belde deze tandarts, omdat mijn eigen tandarts er op dat moment niet was. Ik kon direct op afspraak komen! Gelijk overgestapt en daar heb ik geen moment spijt van gehad. - H. Çelik uit Breda

  Bekijk alle recensies op ZorgkaartNederland

  Herbehandeling

  In bijzondere gevallen is de ontsteking in of rond uw tand niet in zijn geheel genezen en ervaart u opnieuw klachten. In dat geval is een herbehandeling noodzakelijk. Tijdens deze nieuwe behandeling wordt het wortelkanaal opnieuw gereinigd en gevuld. Daarnaast maakt de endodontoloog tijdens de behandeling een röntgenfoto om het verloop van de behandeling te controleren.

  Vergoeding door zorgverzekeraar

  Als u jonger dan 18 jaar bent, wordt een wortelbehandeling volledig vanuit de basisverzekering vergoed. Als u ouder bent dan 18 jaar, dan wordt de wortelbehandeling niet vergoed door de basisverzekering. In veel gevallen wordt de endodontologische behandeling wel vergoed als u een aanvullende zorgverzekering hebt. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de hoogte van de vergoeding.

   

  Afspraak maken voor een wortelkanaalbehandeling

  Herkent u de symptomen van een wortelkanaalbehandeling en wilt u een afspraak maken? Neem contact op met onze specialisten via 076 541 0045 of vul onderstaand contactformulier in. We zijn gespecialiseerd in angstige patiënten en geven u graag meer informatie over de verdoving.

  Naam*
  Achternaam*
  Telefoonnummer *
  E-mailadres*
  Bericht/Vraag*